Søndagstur til Brattveltdammen ved Julussa 31. august

Søndag 31. august arrangerer Elverum Framlag tur til Brattveltdammen ved Julussa. Det var her Julussakonflikten fant sted i 1927, en svært alvorlig arbeidskonflikt om tømmerfløting som var med på å prege arbeiderbevegelsen i sin samtid og i ettertiden, og som var en av de direkte årsakene til opprettelsen av Norsk Skog- og Landarbeiderforbund (som senere gikk sammen med andre forbund i dannelsen av Fellesforbundet, LOs nest største fagforbund).

På turen skal vi få høre litt mer om Julussakonflikten og om arbeidet med å restaurere damanlegget og tømmerkoia som ligger der. Men først og fremst blir dette en anledning til en hyggelig søndagstur på et historisk sted i Elverum.

Værmeldingen ser foreløpig bra ut, og vi håper det holder seg. Det er fint terreng for plukking av bær og sopp, så ta gjerne med plukkeutstyr. Elverum Framlag stiller med soppkyndige folk som kan gi råd og som kan hindre deg i å ta med sopper hjem som du burde ha kastet…

I tillegg tar Elverum Framlag med griller, grillpølser, lomper og saft. Du tar med klær å være ute i, noe å sitte på (går an å sitte på bakken også, såklart), gjerne noe varm drikke og som sagt noe plukkeutstyr hvis dere vil plukke.

Vi må basere oss på kjøring med personbiler fram til Brattveltdammen, og vi har to oppmøtesteder og tidspunkter. Du velger selv hvor du vil møte.

Oppmøtested 1: På parkeringsplassen mellom Lille Gråberg og Elverumshallen klokka 11.00.

Oppmøtested 2: Ved Snippen gård klokka 11.30.

Vi prøver å organisere mest mulig samkjøring, da det er noe begrenset parkeringsmulighet ved Brattveltdammen.

Det er forøvrig ikke skiltet inn fra hovedveien og dit vi skal, så det er viktig at de som skal være med på turen prøver å være presise ved oppmøtestedet, slik at de finner fram til Brattveltdammen.

Som tidligere satser vi på varighet på cirka et par timers tid.

Arrangementet er gratis, og ta også gjerne med folk som ikke er medlem i Elverum Framlag (de kan jo gjerne bli medlem denne søndagen…).

Ved spørsmål: Kontakt Elverum Framlags leder Bjørn Jarle Røberg-Larsen på telefon 40466384 eller mail bjrl@bolignorge.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *