Høstinnsamlingen 2012: 4.256 kroner til Norsk Folkehjelps arbeid i Gaza

PALESTINAKVELD: Under temakvelden om Palestina, ble det servert palestinsk mat, vist lysbilder og fortalt fra Palestina. Her forteller Hatem Abdel Rahim Abo Shamalah (til høyre) om dagliglivet i Gaza, mens Mourad Mensi simultanoversetter fra arabisk til norsk. Samtidig ble Elverum framlags høstinnsamling startet.

Nå har styret i Elverum Framlag hatt opptelling på bøsseinnsamlingene vi har hatt i høst. Resultat: 4.256 kroner er samlet inn. – Pengene skal gå til Norsk Folkehjelps lokale kontor på Gaza og det humanitære arbeidet som drives derfra, sier leder i Elverum Framlag, Bjørn Jarle Røberg-Larsen.

Det er første gang Elverum Framlag har samlet inn penger gjennom høsten til et internasjonalt solidaritetsprosjekt.

– Litt spontant
– Vi startet under Internasjonal Uke i Elverum kommune. Der hadde vi ansvaret for flere aktiviteter, deriblant en internasjonal kveld om Palestina, sier Røberg-Larsen. – Her hadde vi bøsseinnsamling mens vi viste lysbilder fra turen styremedlem Benedicte Andersen Talhaugen i Elverum Framlag hadde til Palestina på forsommeren i år sammen med Framfylkingen. I tillegg serverte palestinere bosatt i Elverum mat fra Palestina, og stilte opp som «menneskebibliotek» for  å fortelle om situasjonen der. Kvelden var vellykket, og vi bestemte oss for å forlenge innsamlingen til å vare ut året, forteller Røberg-Larsen.

At det skulle være bøsseinnsamling under Internasjonal Uke var planlagt god tid i forveien. – Men at vi fortsatte utover høsten ble bestemt underveis. Man kan vel si det var litt spontant, mener Røberg-Larsen.

Etter Internasjonal Uke i slutten av oktober, har Elverum Framlag organisert bøsseinnsamling i forbindelse med andre samlinger i arbeiderbevegelsen.

– Vi kunne sikkert vært på flere arenaer enn vi rakk over i år. Men det betyr jo bare at vi kan gjøre en enda bedre innsats neste år, mener Røberg-Larsen.

Høstinnsamling i 2013 også
Styret i Elverum Framlag vil foreslå overfor årsmøtet i februar at det også i 2013 blir en høstinnsamling til inntekt for et internasjonalt solidaritetstiltak, og at innsamlingen starter under Internasjonal Uke i Elverum kommune siste uka i oktober. – Deretter ser vi for oss å fortsette innsamlingen på arenaer der dette er naturlig, sier Røberg-Larsen.

Hvis årsmøtet er enig, ligger det dermed an til at Elverum Framlag vil arrangere en høstinnsamling også i 2013.

Fortsatt mulig å støtte
Pengene som er salet inn vil bli overlevert til Norsk Folkehjelp straks kontoret i Oslo åpner etter juleferien.

Du kan fortsatt gi støtte til Norsk Folkehjelps humanitære arbeid på Gaza. Enten ved å overføre en valgfri sum til konto 5005.14.00000 (merk innbetalingen med Gaza) eller ved å ringe 820 44 750. Da gir du 200 kroner til Norsk Folkehjelps arbeid for å hjelpe ofrene etter bombing i Gaza og grusomheten i Syria.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *