Elverum Framlag med GRATIS KINO på 1. mai

GRATIS KINO 1. MAI! Elverum Framlag inviterer til gratis visning av "Knerten i knipe" i Storstua på Elverum kino/Elvarheim klokka 15.30 på 1. mai.

På 1. mai i år kan du se «Knerten i knipe» GRATIS på Elverum kino klokka 15.30. – Vi inviterer alle medlemmer i Elverum Framlag og alle andre i Elverum på gratis kinoforestilling denne dagen, sier leder Bjørn Jarle Røberg-Larsen i Elverum Framlag.

Familietilbud og solidaritetsbudskap på 1. mai
Det var i 2011 at Elverum Framlag første gang arrangerte gratis kinovisning 1. mai. Også den gang var Knerten hovedperson – i filmen «Knerten gifter seg». – Vi opplever at de tradisjonelle 1. mai-arrangementene kanskje har en mer voksen profil, og ønsket å ha et arrangement som passet bra for barnefamilier. Derfor inviterte vi til kinovisning i Veslestua i fjor. Salen var smekkfull, og det var flere som ble avvist med beskjed om at det var fullt. Det unngår vi i år, sier Røberg-Larsen.

Storstua har 356 sitteplasser.

– Hva har Knerten med 1. mai å gjøre, Røberg-Larsen?

– I utgangspunktet ingen verdens ting. Det vi har ønsket å gjøre er å ha et familievennlig innslag i markeringen av 1. mai. Men 1. mai er jo primært en internasjonal solidaritetsdag, og en kampdag. Akkurat det elementet ivaretar vi ved å dele ut brosjyrer om 1. mai før kinoforestillingen, samt at vi har bøsseinnsamling blant de som møter opp. det er selvsagt helt frivillig å gi til bøssene våre. Inntekten går til Norsk Folkehjelps 1. mai-aksjon som har mottoet «Folk forandrer verden», forklarer lederen i Elverum Framlag.

Helt konkret skal pengene gå til prosjekter Norsk Folkehjelp har i Sør-Sudan. – Sør-Sudan ble selvstendig land så sent som 9. juli 2011. Det e rdermed verdens yngste land. Samtidig er det et land der fattigdommen er stor, rikdommen forbeholdt noen få og der det har vært drevet rådrift på naturressursene. Gjennom å skape oppmerksomhet rundt 1. mai-aksjonen kan Elverum Framlag bidra til å løfte bevisstheten i lokalsamfunnet vårt om situasjonen i Sør-Sudan, og også i noen grad bidra økonomisk til en mer positiv utvikling i det nye landet, mener Røberg-Larsen.

Møt Lille-Knerten!
Filmen som vises er altså «Knerten i knipe», og er den tredje filmen om Knerten og Lillebror. I denne filmen har familien flyttet. Knerten har fått en sønn, Lille-Knerten, og lykken er stor. Men mor og far er bekymret for Lillebror. De har bodd i Bessby i et par måneder, men han har fremdeles ikke fått seg noen nye venner. Lillebror bryr seg ikke. Han liker ikke bølla Gunnar og vennene hans i gata. Og dessuten har han jo Knerten. De to gjør en avtale om ikke å ha noen andre venner. For alltid.

Bestilling av billetter skjer som ved vanlige kinoforestillinger i Elverum. Enten på http://www.billettluka.no/elverum-kino (da plukker du selv ut antall billetter, hvilke seter du vil ha osv – og her løper det på et internettgebyr til Billettluka.no) eller på telefon til Elverum Kulturhus på 62433333.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *