30.000 kroner til Elverum Framlag

FÅR 30.000 KRONER: Elverum Framlag får 30.000 kroner til å videreføre satsingen på familieturer den siste søndagen i hver måned. Her fra turen til Stavåsdammen siste søndag i april 2013.

Elverum Framlag får 30.000 kroner fra regjeringens/Helsedirektoratets folkehelsesatsing. Dette er klart etter at Hedmark fylkeskommune nå har ferdigbehandlet søknadene som er kommet inn. – Pengene går til vår satsing på å reaktivere søndagene som turdag for barnefamilier i Elverum, sier Elverum Framlags leder Bjørn Jarle Røberg-Larsen.

Tildelingen på 30.000 kroner er marginalt lavere enn søknadssummen på 34.000 kroner. – Med en tildeling på 30.000 kroner vil vi klare å videreføre «Siste søndag» med tilrettelagte turer den siste søndagen i hver måned på en god måte, sier Røberg-Larsen. – Vi startet dette prosjektet høsten 2012, og fikk da 20.000 kroner fra Helsedirektoratet/regjeringen gjennom folkehelsemidlene. Nå får vi ny tildeling med økt tildelingssum, og kan dermed gjøre mer ut av aktivitetene og forhåpentligvis få med oss enda flere, legger han til.

Elverum Framlag arrangerer turer den siste søndagen i hver måned, og har arrangementene åpne for alle som vil være med. Primærmålgruppa er barnefamilier i Elverum, og turene skal bidra til å reaktivere søndag som turdag for barnefamilier i Elverum. Aktivitetene er i størst mulig grad gratis å delta på, turene legges til nærområder og nærmiljø og ved flere anledninger har det vært samarbeid med andre organisasjoner og offentlige virksomheter i forbindelse med gjennomføringen.

Første tur etter ferien under «Siste søndag»-paraplyen blir i september. Dette fordi siste søndag i august kommer helga etter et annet arrangement i regi av Elverum Framlag, og fordi Framfylkingen arrangerer et større arrangement på Harestua siste helg i august – der Elverum Framlags medlemmer inviteres til å delta.

Tildelingen på 30.000 kroner vil bli overført til Elverum Framlags bankkonto i løpet av kort tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *